måndagen den 8:e februari 2010

Välkomna till bloggosfären APB

Idag upptäckte jag, lite sent, att Antipiratbyrån gjort oss sällskap ute i bloggosfären, vilket förtjänar en liten kommentar, för att bryta min bloggtystnad.

Jag är ju inte direkt någon fan av Henrik Pontén & co, men vill ändå ge dem creds och lite länkkärlek för att de kommer ut och deltar i diskussionen som förts här ute på internets ett tag, vilket jag saknat ett tag.

Att man sedan ägnar sig åt intellektuella saltomortaler som att kalla Karl Sigfrid för socialist med mera, kommer inte helt och hållet som en överraskning. Jag vet inte om 'socialist' är ett skällsord på APB (med undantag för Thomas Bodström, i så fall?), eller om man menar att Karl borde byta parti (välkommen ombord på piratskeppet vilken dag som helst, Karl), men inlägget saknar inte underhållningsvärde. Scabbe har hur som helst redan bemött det rätt utförligt.

Antipiratbyråns bloggande välkomnas och kommenteras också av Opassande, Livbåten, Röd Libertarian, Björn Felten, Anna Troberg och Thomas Tvivlaren.


Här känns det passande att lägga in ett av mina favoritögonblick från youTube, featuring Henrik "du är gripen alltså" Pontén:I övrigt kan jag tala om att Piratpartiets styrelse har godkänt de lokalpolitiska programmen för östergötland, och att vi nu kan börja mobilisera på allvar inför landstings- och kommunval 2010.

6 kommentarer:

 1. Jag funderar på om inte någon aktivist kan skapa en "spegling" av denna blogg, t.ex. med inlägg som bara består av samma rubriker+datum som APBs blogg, och sedan kan vem som helst kommentera därunder, ocensurerat. Inläggen kan bestå av länkar till originaltext, för att undvika upphovsrättsproblematik. Någon aktivist som vill ta tag i detta?

  SvaraRadera
 2. @OlofB: Om man "kopierar" rubriken på deras blogginlägg, gör man inte upphovsrättsintrång då? ;)
  Men det kan det såklart vara värt. Bra idé!

  SvaraRadera
 3. @E-mannen: Jag tror det faller inom citatträtten, men jag är inte jurist...

  Nån som kan praxis?

  SvaraRadera
 4. Hah. De har godkänt bl.a. min och RickFs kommentarer nu, sent om sider. Verkar som de inser att det inte går att "mörka" i dessa tider.

  Kanske behövs inte "spegelbloggenh" då! Vi får se...

  SvaraRadera
 5. @OlofB:
  Jag tror att de har granskningen på med Dreamhack i färskt minne - mest för att kunna sålla lite bland hatkommentarerna. Sedan ska man nog inte överskatta APB's kärlek till det fria ordet, förstås ^^

  Bli inte förvånad om det visar sig att de samlar IP-adresser, bara...

  SvaraRadera
 6. Mina kommentarer har de dock inte godkänt.

  Jag tvivlar på att de kommer att göra det.

  Och jag var hur vänlig som helst. Enkla resonemang om juridik. Men sånt är känsligt antar jag...

  SvaraRadera