fredagen den 19:e mars 2010

Tack Beatrice, du pärla bland människor

Med ett halvår kvar till valet idag, går Piratpartiet ut i en rikstäckande aktion för att synas på stan och dela ut flyers och prata med människor.

Efter all intern debatt som har varit, om allt från toppstyrning, kukmätning, maktmissbruk, primärvalet, etc, etc, är det ett välkommet initiativ att göra något lite mer utåtriktat (även om jag tycker att den interna debatten är nyttig, även om det tycks förvirra en del att pirater vågar vara oense helt öppet). Vi har ju fått en del kritik utifrån om att inte synas tillräckligt mycket.
Döm om min förvåning när vi får draghjälp just denna dag av ingen mindre än Beatrice "mer Bodströmsk än Bodström" Ask, på ett alldeles häpnadsväckande sätt. Reinfeldt ställde en gång frågan "ska stöten komma inifrån?" under ett internt mobbingmöte apropå Karl Sigfrids ovilja att foga sig under partipiskan i FRA-voteringen. Föga kan han ha anat att det skulle vara hans justitieminister som med skoningslös tydlighet målade upp en tydlig bild av hur utomordentligt vansinnigt det vore att låta Alliansen sitta kvar i regeringsställning en period till:

"Det var i en intervju med Aftonbladet som Ask presenterade idén om att man ska se till att familjen får reda på brottsmisstanken genom att skicka den i speciellt synliga kuvert. Syftet skulle uttryckligen vara att skapa skam och skuld."

Nice going, Beatrice. Du ligger inte på latsidan, du.
Jag rekommenderade Rick att skicka blommor till dig via Twitter, där diskussionen gått het om vad som kan tänkas pågå i justitieministerns inre värld under dagen, med motivationen att ingen jobbar så hårt för att hålla Piratpartiet eniga som du, just nu, och jag hoppas verkligen att han gör det. Ett fång lila blomster, för att du - just du, Bettan - är integritetsvännernas viktigaste allierade i regeringen just nu.

Nu vet vi vad vi ska prata med allmänheten om under dagens flyerutdelning.

Anna Troberg, Blogge, Humblebee, Scaber Nestor, Michael Gajditza, Alliansfritt Sverige, Mattias Andersson, Futuriteter, Projo (tack för lånet ^^) och Zac bloggar också om Asks hjälteinsats för PP. Även Thomas Tvivlaren har skrivit en liten kärleksföklaring till Bettan, som förtjänar ett särskilt omnämnande, klockrent illustrerad med bilden nedan:


Vi kanske kunde trycka upp bilden på ett kort, och skicka i ett lila kuvert tillsammans med blommorna?

Tack, Beatrice <3

5 kommentarer:

 1. Bra skrivet och tack för länk!

  Jag sitter bara och skakar på huvudet än...

  SvaraRadera
 2. @Thomas Tvivlaren:
  Jag kanske blivit skadad, men inget förvånar mig längre. Det första jag tänkte var "kampanjbränsle" :)

  SvaraRadera
 3. Ja, en justitieminister utan juristexamen som faktiskt Ask är, vad kan man vänta sig - på så sätt är faktiskt Bodström bättre, han vet i alla fall när gör dumma saker...

  SvaraRadera
 4. @Anonym:
  Saknar man examen, omger man sig med och LYSSNAR på kompetent folk, skulle man kunna tro?

  Så uppenbarligen inte fallet med Bettan.

  Bodström hade varit en hårdare nöt att knäcka i valrörelsen, så vi ska nog vara tacksamma i allt elände, att vi har en klåpare till justitieminister. ^^

  SvaraRadera